Mindful afvallen

Bestand:Spiraal.png - Wikipedia

Mindful afvallen door Leefstijl interventie 

Leefstijl interventie geeft je de mogelijkheid om je negatieve gewichtspiraal te doorbreken. Dit inzicht erkend een gezonde geest maar legt de nadruk op het lichaam. Een gezond lichaam werkt samen met een gezonde geest. Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen te zwaarlijvig geworden. Daarnaast zijn er veel mensen die kampen met stress wat zich uit in een hoge bloeddruk. Weten hoe je goed voor jezelf kunt zorgen is in deze tijd een hele kunst geworden met alle verleiding naast hoge werkdruk.

Vanaf 2020 bied ik vanuit de Heelpraktijk gezond afvallen aan

Meer luisteren

Mindful afvallen is een laagdrempelig programma. Je leert hoe je om kunt gaan met gedachten en gevoelens die grote invloed hebben op je eetgedrag. Bij deze nieuwe aanpak worden ze niet langer vermeden of onderdrukt, maar juist herkend en geaccepteerd.

Je leert ook beter luisteren naar je lichaam en hoeveel je kunt eten zonder schuldgevoel of de neiging tot overeten. Door deze benadering ontwikkel je een gezond eetgedrag en ontdek je hoe je (weer) van eten kunt genieten.

Sabotage

Het onbewuste probeert je te saboteren, want dat wil graag alles bij het oude houden. In Mindful afvallen ontdek je hoe je jezelf precies saboteert. Vervolgens leer je hoe je effectieve gewoonten kunt creëren.

Praktisch en helder

Wat opvalt is de praktische benadering en de liefdevolle benadering in deze cursus. Mindful afvallen geeft een duidelijke kijk op het hoe en waarom van eten. De inhoud is verdeeld over acht weken, waarbij iedere week is opgesplitst in verschillende oefeningen.  De noodzaak van het doen van de oefeningen is om meer contact te maken met je onbewuste en ook het verlangen om weer in evenwicht te komen ruimte te geven zodat je vooruitgang boekt als je regelmatig tijd vrijmaakt om de oefeningen te doen. Dit zijn zowel schrijfoefeningen als aandachtsoefeningen zoals de lichaamsscan.

Leefstijl interventie

Leefstijl interventie is mogelijk voor iedereen die om een of andere reden niet lekker in zijn/haar vel zit. Vaak zijn er (voedings)patronen ontwikkeld die moeilijk  door jezelf te doorbreken zijn. Als aanleiding is er ook regelmatig sprake van een ‘Life event’ ,een gebeurtenis in je persoonlijke leven die het moeilijk maakt om goed voor jezelf te blijven zorgen.

Ik heb veel kennis opgedaan over voeding, emotie-eten, bloedsuikergehalte ed… Daarnaast werk ik al 30 als coach/therapeut. Wil je hulp en kennis over de combinatie tussen het lichaam en de geest en hoe deze elkaar beïnvloed. Sterker nog: hoe jij en je lichaam weer kunnen samenwerken zodat dit een gouden verband kan worden.?

Elk moment is het mogelijk om deze draad weer op te pakken, en ik help je daar graag bij als Leefstijlcoach. neem dan contact met me op.

JOIE de VIVRE

geniet van het leven en geniet weer van je lijf

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: