Kosten en Vergoedingen

De tarieven op een rij:

De tarieven voor de MBSR groepstrainingen van de Mindfulnessfabriek vind u op de site van de Mindfulnessfabriek. Zo kunt u zich ook opgeven en de kosten bespreken.

Particulieren: prijzen zijn incl. Btw 

Alle individuele begeleiding, therapeutische behandeling: € 80 per gesprek. Een bijeenkomst duurt meestal 75 minuten.

Individuele  MBSRmindfulnesstraining: 8 bijeenkomsten €640.  Een werkboek en  ingesproken meditatiesessies zijn inbegrepen. Elke bijeenkomst duurt 75 minuten.

Burn-out therapie: 10 bijeenkomsten van 90 minuten.  a € 110 Meestal wordt dit betaald door de werkgever. Als u geen vergoeding kunt krijgen, neem  dan contact met me op  zodat ik u tegemoet kan komen.

Leefstijl coaching: 5 bijeenkomsten € 400

Zakelijk: vrijgesteld van Btw

Burn-out therapie 10 sessies van 90 minuten € 1.500.

Leefstijl interventie  individueel 10 sessies van 90 minuten € 1.500.

De Zorgverzekering

Psychosociale therapie wordt gedeeltelijk vergoed via de aanvullende verzekering. Mijn beroepsvereniging is CAT level 3, (complementair alternatief therapeuten). AGB 90108189  prestatiecodecategorie: 24504

Mindfulnesstraining wordt gedeeltelijk vergoed afhankelijk van de aanvullende zorgverzekering. VMBN registratie nr. 2016765   VMBN mindfulnesstrainer 1. VMBN_logo_2016

De beroepsvereninging voor mindfulness leraren is erin geslaagd om met een aantal zorgverzekeraars (VGZ, Unive, Umcz, IZA gezond samen en IZA overig) vanuit de aanvullende verzekering afspraken te maken over het vergoeden van de mindfulnesstraining voor mensen met  burn-out en andere stressgerelateerde klachten mits er een verwijzing van een huisarts of bedrijfsarts is.

Momenteel ben ik aangesloten bij het CAT en  voldoe aan de WKKGZ. Vanaf 2020 wordt dit CAT level 3 zodat u gedeeltelijke vergoeding kunt krijgen voor een natuurgeneeskundige behandeling.

De actuele  info over vergoedingen vind je op www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness

De werkgever

Zal moeite doen om  te voorkomen dat een werknemer langdurig ziek wordt , het vergoeden van een mindfulnesstraining(groeps of individueel) is niet meer uitzonderlijk. Er staat teveel op het spel en het getuigt ook van zorgzaam werkgeverschap.

Het persoonlijk budget, opgebouwd door de werknemer,  wordt ook vaak  gebruikt voor psychosociale therapie of een mindfulnesstraining te vergoeden.

Verdere verantwoordelijkheid die de werkgever heeft ten aanzien van verzuim van de werknemer kunt u  lezen in de wet verbeterde Poortwachter. Hierin wordt de verantwoordelijkheid van de werkgever bij dreigend lang ziekteverzuim  en re-integratie heel precies beschreven. Is er verzuim door de werknemer  door langdurige stress, burned-out, dan heeft de werkgever alle belang om een professional(s)in te schakelen. Dit kost geld, maar de kosten/baten analyse van een langdurig verzuimende werknemer helpt deze kosten snel te relativeren.

Regeling bij geschillen en aansprakelijkheid

                 

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: